Om

Artikel

“Skal man vide alt? Jeg har lyst til at udvikle mig personligt, indtil jeg ikke er her mere. Men jeg kan føle, når jeg bliver spurgt, at det kan være lidt flovt ikke at kunne svare på. Jeg kender mig selv ret godt, og derfor ved jeg, at jeg ikke har alle svarene.”

Den 24. juli 2022 var der et personligt portræt af mig i Politiken. Det handler om at springe ud i en sen alder og blive ved med at udvikle sig resten af livet.

Klik på billedet for at læse artiklen. Kræver abonnement.

Noah 43år

Min personlige historie

Som barn og teenager var jeg det man kan kalde en drengepige. Og jeg følte mig ofte forkert. Fx når jeg fik at vide at jeg var gået forkert, når jeg benyttede dametoilettet. Resultatet blev at jeg fra ca. 16 års alderen klædte mig feminint og lod mit hår gro langt. Lige indtil jeg som 30 årig opdagede, at jeg var tiltrukket af kvinder og ikke mænd. Det åbnede op for flere muligheder i mit udtryk og en form for accept af sådan som jeg føler mig.

Få år senere blev jeg sygemeldt med en kronisk lidelse. Og derfra startede en personlig udviklingsrejse. Bl.a. skiftede jeg navn fra et pigenavn til et unisexnavn. Den udvikling gør at jeg i dag er mere i balance med mig selv og min kønsidentitet end før jeg blev sygemeldt.

I lang tid har jeg været flov over mine “langhårs-billeder” og tidligere pigenavn, fordi det jo “ikke var mig”. Men i dag har jeg et mere afslappet forhold til det. Og kan tænke tilbage på det meste med et smil.

Vi ved alle godt hvem vi er inderst inde og hvad vi ønsker at udtrykke. Hvornår vi føler os rigtige og hvornår vi føler os forkerte.
Men der kan være mange ting på spil.
  • Ønsket om at passe ind
  • Normer i samfundet, i familien, etc.
  • Egne forventninger og idéer
  • Osv osv osv
For mig handler personlig udvikling om en forandring til den, jeg er inderst inde.
Så når jeg ønsker en forandring er det ikke fordi der er noget galt med mig som jeg er nu. Jeg er lige nøjagtig som jeg skal være. Og det er du også.
Men forandringen er at kigge på det, der lige nu blokerer for, at jeg kan leve mit inderste fuldt ud. Det, der forstyrrer mig fra at være mit sande autentiske jeg. Der hvor jeg føler mig fri til at være mig selv.
Siden jeg startede den rejse har jeg ikke set mig tilbage.
Kontakt mig for en gratis samtale
Foto Nanna Navntoft

Foto: Nanna Navntoft

Mit professionelle liv

Uddannelse
Jeg er ICF certificeret Coach fra Sofia Manning, Mentor fra MentorCompany og Cand. mag. i Interpersonel Kommunikation fra Aalborg Universitet, hvorfra jeg også er coachuddannet.

Erfaring
I flere år har jeg været ansat som Job- og Karriererådgiver hos bl.a. en A-kasse og et jobcenter. Endvidere har jeg i nogle år arbejdet som Rekrutterings- og personaleansvarlig i et stort rekrutteringsfirma.

I disse job har jeg holdt mere end tusinde job- og karrieresamtaler samt hundredevis af rekrutteringssamtaler. Jeg har haft samtaler med mange forskellige mennesker i alle aldre, fra alle samfundslag og med og uden diagnoser.

Jeg har en periode boet i Hanoi i Nordvietnam og undervist dårligtstillede unge vietnamesere i engelsk i forbindelse med at de blev opkvalificerede og hjulpet i job.

Kontakt mig for en gratis samtale